Bucovina este una din cele mai influente trupe de metal romanesti ale noului val. Formata in anul 2000, Bucovina adopta un stil intitulat cu propriile cuvinte “folc-hevi-blec,” o trans riere fonetica amunzanta a celor trie ingrediente care alcatuiesc muzica trupei si o individualizeaza.

Spre deosebire de alte formatii care adapteaza teme folclorice existente deja, latura folk a Bucovinei e data de compozitii ad-hoc, inregistrate in cele mai neobisnuite locuri si prelucrate apoi in maniera heavy sau black metal. Componenta folk a trupei reprezinta folclor autentic in plin proces de creatie,
Bucovina a impatit scena cu nume grele ale genului, precum Eluveitie, Moonsorrow, Korpiklaani, Tyr, Finntroll, sau Suidakra, si devin o prezenta din ce in ce mai dorita in festivaluri europene de prima mana.
Cu patru produse discografice la activ, din catre trei realizate cu Dan Swano, unul din cei mai titrati inginneri audio din lume, Bucovina se pregateste pentru un nou album in iarna lui 2018, precum si de un DVD aniversar pentru 2020.

Disco:
Ceasul Aducerii-Aminte – 2006
Duh – 2010
Sub Stele – 2013
Nestramutat – 2015.

The band can be reached at bucovina.booking@gmail.com or facebook.comofficialbucovina